Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ella Bohlin in i partitoppen

Publicerad: 23 oktober 2017, 14:49

På Kristdemokraternas riksting i Uppsala valdes landstingsrådet i Stockholm Ella Bohlin in i partistyrelsens verkställande utskott.

Kristdemokraternas landstingsråd i Stockholm Ella Bohlin har valts in i partiets verkställande utskott. Samtidigt lämnar sjukvårdspolitiska talespersonen Emma Henriksson partistyrelsen.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

På Kristdemokraternas riksting i Uppsala i helgen blev landstingsrådet i Stockholm Ella Bohlin invald som en av sju personer i partistyrelsens verkställande utskott. Samtidigt valde partiets sjukvårdspolitiska talesperson Emma Henriksson att helt lämna partistyrelsen. Detta efter att hon petats från posten som andre vice ordförande i en omröstning som vanns av europaparlamentarikern Lars Adaktusson. Emma Henriksson fortsätter dock som sjukvårdspolitisk talesperson och ordförande i riksdagens socialutskott.

På rikstinget i Uppsala beslutade Kristdemokraterna om en ny vård- och omsorgspolitik. Den innebär bland annat att partiet vill se vårdplatser i primärvården, möjlighet för kommuner att anställa läkare, förstatligad sjukhusvård och en skärpt vårdgaranti som ger patienter rätt till träff med rätt profession i vården inom 24 timmar.

SAMUEL ÅSGÅRD

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev