fredag27 januari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Erik Lövgren slutar efter hot och hat

Publicerad: 1 september 2017, 08:06

Ställer inte upp för omval. Efter valet nästa år lämnar Erik Lövgren (S) landstingspolitiken.

Regionstyrelsens ordförande i Västernorrland Erik Lövgren (S) ställer inte upp för omval. Bland annat på grund av de hot som riktats mot honom.

Ämnen i artikeln:

Landstinget VästernorrlandSollefteå sjukhus

Erik Lövgren säger att det är ”en sammanvägd bedömning” som gör att han inte ställer upp för omval inför nästa mandatperiod. Men han sticker inte under stol med att hat och hot under de senaste åren är en bidragande orsak.

– Det har varit en hot och hatsituation som har saknat motstycke. Det är inte friskt, säger Erik Lövgren.

Han berättar att hatet även riktats mot hans familj och hoppas att andra politiker ska slippa uppleva det han varit med om.

– Det är viktigt att det blir en samhällsdebatt om arbetsvillkoren för dem som har ett förtroendeuppdrag.

Det mesta av hatet har kretsat kring de beslut som den rödgröna majoriteten fattat om sjukhuset i Sollefteå. Beslut som har inneburit att förlossningen, akutkirurgin och akutortopedin lagts ner i Sollefteå.

– Det har varit bra och rätt fattade beslut. I och med att vi har flyttat planerade ortopediska operationer till Sollefteå har vi kunnat rädda kvar en verksamhet i Sollefteå, säger Erik Lövgren.

Under hösten pågår en fördjupad utredning om alternativ drift av Sollefteå sjukhus. Beslutet om utredningen har fattats i politisk enighet. Utredningen ska senast den första december presentera sina slutsatser om möjligheten att i första hand låta en aktör utan vinstintresse driva sjukhuset och i andra hand ett privat vinstdrivande företag.

Relaterat material

Alternativ drift i Sollefteå utreds

Sollefteå-bebis född i bil

Sollefteås akutkirurgi läggs ner

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev