tisdag28 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Erika Ullberg avgår som regionråd

Publicerad: 3 april 2019, 14:41

Foto: Magnus Selander

Efter två mandatperioder i opposition tackar Erika Ullberg (S) för sig som regionråd och gruppledare i Region Stockholm, skriver Dagens Nyheter.

Ämnen i artikeln:

Värdebaserad vårdRegion StockholmKarolinska universitetssjukhuset

Erika Ullberg säger till Dagens Nyheter att hon tycker att tidpunkten för att lämna över till någon annan i partiet är passande.

– Jag avser att lämna efter sommaren. Det finns ingen dramatik i det, men jag har varit heltidspolitiker i åtta år, och det är en lång tid. Jag vill också ge min efterträdare gott om tid att hinna komma in i uppdraget och bli varm i kläderna till nästa val, säger Erika Ullberg.

Läget hade varit ett annat om partiet fått ta över makten efter valet i höstas, berättar hon. Erika Ullberg och Socialdemokraterna gick till val på att avskaffa organisationsmodellen med värdebaserad vård på Nya Karolinska.

– Då fanns det ingen samsyn om att avskaffa verksamhetsmodellen. Men nu finns det, säger Ullberg, och pekar på att sjukhusstyrelsen nu uttalat att de anställda i mycket haft rätt i sin kritik, och börjat ett förändringsarbete av organisationen, säger Erika Ullberg till Dagens Nyheter.

I framtiden hoppas Erika Ullberg sitta kvar i regionfullmäktige vid sidan om sitt kommande arbete.

Relaterat material

Fortsatt alliansstyre i Stockholm – trots kraftig nedgång för M

”Jag är beredd att axla ansvaret”

Karolinskas nya verksamhetsmodell ses över

ADAM WENELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev