lördag1 april

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ersättning för nätläkare bort i Stockholm

Publicerad: 13 februari 2023, 09:07

Mellan januari och oktober 2022 fick Kry och Doktor.se 74 miljoner respektive 35 miljoner kronor i ersättning. Foto: Gustaf Månsson/SvD/TT

Från och med den 1 maj får de vårdföretag som har fysiska vårdcentraler i region Stockholm inte längre tillägg för digitala besök från patienter som är olistade eller listade i en annan region.

Ämnen i artikeln:

NätläkarbolagRegion StockholmKryMin DoktorPrimärvårdDigital vård

T

TT


Förslaget har nu majoritet och kommer röstas igenom i primärvårdsnämnden den 22 februari, skriver Svenska Dagbladet.

Sedan 2021 får de 300 kronor per sådant besök. Då infördes nämligen samma ersättningsmodell för vårdföretagen Kry och Doktor.se som för andra vårdcentraler i regionen, eftersom de etablerat fysiska vårdcentraler i regionen året innan.

Mellan januari och oktober 2022 fick Kry och Doktor.se 74 miljoner respektive 35 miljoner kronor i ersättning, enligt SvD:s siffror.

– När vi har begränsade resurser och primärvården är hårt ansatt behöver pengarna gå till rätt saker, så då stänger vi den här ventilen, säger Jonas Lindberg, Vänsterpartiets talesperson i sjukvårdsfrågor i Region Stockholm till SvD.

Dessutom sänks ersättningen för videobesök från 110 till 100 kronor. Det innebär en årlig besparing för regionen på drygt 77 miljoner kronor.

Läs också: Ytterligare ett år med omsättningslyft för e-hälsobranschen

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev