Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Fackbas kräver ny flyttövning på NKS

Publicerad: 17 november 2016, 09:17

Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening.

Foto: Andreas L Eriksson/Bildbyrån

Johan Styrud, ordförande i Stockholms läkarförening, kräver ytterligare en storövning innan flytten till Nya Karolinska sjukhuset.


Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKSStockholms läns landsting

– Jag blir oroad av de lugnande besked som kommer från politiker och sjukhusledningen på Karolinska, säger Johan Styrud till Svenska Dagbladet.

I veckan hoppade Jan Liska, patientflödeschef på Tema hjärta och kärl, av sitt chefsjobb med förklaringen att han inte kunde garantera patientsäkerheten i samband med flytten. Efter den flyttövning som Karolinska höll den 26 oktober avslöjades nämligen en rad problem med de nya lokalerna.

– Och när han reagerar på att man hittade 1 400 fel under testkörningen för tre veckor sedan litar jag på hans omdöme att man inte borde öppna NKS, säger Johan Styrud till Svenska Dagbladet.

Som fackordförande oroar han sig för arbetsmiljön för sina medlemmar.

– Jag vill inte att de ska gå in i sjukhuset och jobba där om de inte känner sig trygga.

Därför vill han att sjukhuset genomför en storövning till där man testar att organisation och teknik fungerar – innan man flyttar patienterna.

På onsdagseftermiddagen hade den politiska ledningen ett möte med sjukhusledningen. Både majoritet och opposition kände sig därefter något lugnare.

Relaterat material

Rörigt när Nya Karolinska provades

Toppchef hoppar av Nya Karolinska

ISABELLE BECKMAN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev