Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Familjen far ”oerhört illa” – moderat regionråd avgår

Publicerad: 18 augusti 2021, 11:31

Emma Stjernlöf (M), regionråd och ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden, lämnar efter en konflikt sina politiska uppdrag i Alliansstyrda Region Blekinge.

Foto: Region Blekinge

I går, tisdag, meddelade Emma Stjernlöf (M), regionråd i Region Blekinge, att hon avgår med omedelbar verkan.


Ämnen i artikeln:

Region Blekinge

Emma Stjernlöf var ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden men lämnar nu alla sina politiska uppdrag i regionen. Skälet är en konflikt inom Moderaternas regiongrupp. I en intern omröstning i vintras kom det fram till att gruppen saknade förtroende för henne, enligt tidningen Sydöstran. 

Emma Stjernlöfs besked i juni var att hon skulle stanna kvar till sista september för att ge partiet god tid att utse en efterträdare. Men nu valde hon att avgå med omedelbar verkan.

”På grund av allt som hänt det senaste året har jag och min familj farit oerhört illa och har därmed nu nått vägs ände”, skriver hon, enligt flera lokaltidningar, i ett pressmeddelande från i går. 

Nu tar Erik Lindborg (KD) tillfälligt över uppdraget som hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, något han gjort även tidigare. Han beklagar Emma Stjernlöfs avgång.

– Det är en stor förlust. Emma är kanonduktig. Det är tragiskt att det blivit så här, men jag förstår att hon inte orkar, säger han till Sydöstran. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Susanna Pagels

Reporter

susanna.pagels@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Blekinge

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev