Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Fortsatt rödgrönt styre i Region Västerbotten

Publicerad: 11 oktober 2022, 11:02

Regionråden Emma Lindqvist (MP), Peter Olofsson (S), regionstyrelsens ordförande samt regionråd och Jonas Karlberg (V), ser fram emot att styra Region Västerbotten ihop ytterligare fyra år.

Foto: Region Västerbotten

Den rödgröna majoriteten fortsätter att styra Region Västerbotten de kommande fyra åren.

Ämnen i artikeln:

Region VästerbottenToppnyheter

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Nu står det klart att Socialdemokraterna, som fick 37,12 procent av rösterna i Region Västerbotten fortsätter att styra tillsammans med Vänsterpartiet och Miljöpartiet. 

”Vi har haft ett gott samarbete de senaste fyra åren och ser fram emot att fortsätta arbeta för att Region Västerbotten ska vara en attraktiv region där man vill leva och bo och att vi kan fortsätta att utveckla vården i hela länet,” säger Peter Olofsson (S), regionstyrelsens ordförande och regionråd, i ett pressmeddelande. 

Prioriterade områden för den rödgröna majoriteten, som tillsammans har 39 av totalt 71 mandat i regionfullmäktige, den kommande mandatperioden är personalfrågor, ekonomiska förutsättningar, primärvård samt barn och ungas psykiska hälsa. 

”Det är väldigt glädjande att vi har fått fortsatt förtroende av väljarna och att vi kan fortsätta vårt samarbete med S och MP. Men vi vet också att vi har en tuff tid framför oss, inte minst med tanke på det blåbruna nationella styret”, säger Jonas Karlberg (V), regionråd med ansvar för jämställdhet och jämlikhet i Region Västerbotten i pressmeddelandet. 

Läs också: Västerbottenläkare upprörda över att regionen betalar ut komptid i pengar 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev