Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

onsdag21.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Gävleborg bygger inte ut när sjukhusen byggs om

Publicerad: 23 mars 2018, 11:00

Sjukhusen i Gävle och Hudiksvall.

Foto: Region Gävleborg och Nils Jakobsson/Bildbyrån

Gävleborg ska bygga om två sjukhus till en kostnad av fem miljarder kronor. Men det blir inte fler vårdplatser. Enligt regionens konsulter kommer behovet att minska.


Ämnen i artikeln:

Region GävleborgGävle sjukhusHudiksvalls sjukhus

Det är Gävle och Hudiksvalls sjukhus som står inför en miljardrenovering, rapporterar Ljusdals-Posten. Enligt tidningen kommer regionledningen dock att låta antalet vårdplatser att förbli ungefär desamma som det är i dag, det vill säga 630.

Regionledningen bygger det beslutet på två konsultrapporter som visar att vårdplatsbehovet i Gävleborg snarast kommer att minska och år 2030 kommer regionen bara att behöva 598 vårdplatser.

– De har gjort en väldigt grundlig utredning och jag ser ingen anledning att ifrågasätta slutsatserna. Jag håller med om den bedömning som görs, säger hälso- och sjukvårdsdirektören Göran Angergård till Ljusdals-Posten.

Konsulterna skriver också att det stora problemet är personalbristen som gör att flera av dagens vårdplatser hålls stängda. Enligt tidningen föreslår de också flexibla avdelningar, där flera specialiteter blandas, och en omfördelning av vårdplatserna i länet som tänkbara lösningar.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev