Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

”Han har betytt mycket för utvecklingen av svensk vård”

Publicerad: 29 januari 2015, 12:33

Inga-Kari Fryklund på Vårdföretagarna har mycket gott att säga om den forne socialministern. Men inte att han är oersättlig.


– Han har jobbat mycket med öppna jämförelser och att få fram mer underlag för att kunna bedriva utveckling i vården, det är en viktig del. Han har också väldigt tydligt stått bakom att patienterna måste få mer makt och stått bakom de olika vårdvalsreformerna. Bakgrunden till det är ju att ge patienten mer makt. Patienträttighetsfrågorna har han drivit väldigt starkt, säger Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör på branschorganisationen Vårdföretagarna, till Dagens Medicin med anledning av att Göran Hägglund annonserat sin avgång från partiledarposten.

Organisationen som bland annat arbetar för tydliggöra den privat drivna vårdens betydelse för samhället har inte mycket negativt att säga om Göran Hägglund.

Inga-Kari Fryklund fortsätter:

– Han har sett att privata företag kan vara med att bidra till att utveckla vården och omsorgen. Jag tycker att han har betytt mycket för utvecklingen av svensk vård.

Inga-Kari Fryklund beskriver Göran Hägglund som mycket sympatisk:

– En trevlig och bra politiker som man kan resonera med på ett bra sätt.

Är det han som person som har bidragit till det du räknar upp eller är det politiken? Är han oersättlig eller finns det någon annan som skulle kunna ta hans plats?

– Ingen person är egentligen oersättlig. Men jag tror att det är kombinationen av politiken och honom som person som har gjort honom till en bra person att ha att göra med.

Relaterat material

Här gjorde Hägglund stort avtryck

"Var lättsam och tillgänglig"

Göran Hägglund avgår

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev