Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Han kommer att leda socialutskottet

Publicerad: 28 oktober 2022, 07:14

Kristdemokraten Christian Carlsson blir ny ordförande i riksdagens socialutskott.

Foto: Pressbild

Kristdemokraten Christian Carlsson blir ny ordförande i riksdagens socialutskott. Det står klart efter att partiet på onsdagen fattat beslut om representationen i utskotten.

Ämnen i artikeln:

KristdemokraternaAcko Ankarberg JohanssonToppnyheter

Monica Kleja

monica.kleja@dagensmedicin.se


Christian Carlsson har tidigare varit skolpolitisk talesperson men får nu ta sig an frågor om bland annat hälso- och sjukvård, äldreomsorg, patienträttigheter och regler kring läkemedel i socialutskottet. Detta efter att den tidigare utskottsordföranden Acko Ankarberg Johansson (KD) blivit sjukvårdsminister.

”Det är ett fantastiskt fint förtroende och det är med stor ödmjukhet som jag nu tar mig an uppdraget. Kristdemokraterna är Sveriges sjukvårdsparti, så självklart ser jag fram emot arbetet för att den som är sjuk ska få vård i tid och att fler äldre ska mötas av en omsorg där de behandlas med respekt” säger han i ett pressmeddelande.

Christian Carlsson är jurist från Värmland och bor i Bromma i Stockholm. Han har tidigare suttit som ordinarie ledamot i utbildningsutskottet och varit suppleant i socialutskottet, socialförsäkringsutskottet, försvarsutskottet, arbetsmarknadsutskottet och i EU-nämnden.

Läs också: Här är de nya ministrarna med ansvar över vården 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev