Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Hjärtsjukvården i Stockholm utreds

Publicerad: 30 september 2020, 10:49

Foto: Adam Wrafter/Bildbyrån

Region Stockholm ska utreda hur den kardiologiska vården ska organiseras i framtiden. I väntan på det förlängs de nu gällande avtalen i tre år.


Ämnen i artikeln:

Region Stockholm

2018 upphandlades specialiserad kardiologisk öppenvård i Region Stockholm. De avtalen förlängs nu i tre år enligt ett pressmeddelande från den blågröna majoriteten.

Samtidigt meddelas att hela den kardiologiska vården ska utredas av hälso- och sjukvårdsförvaltningen med start nästa år.

Utredningen ska se över på vilken vårdnivå den kardiologiska vården ska organiseras, vilka diagnoser som ska hanteras i primärvården och hur specialistvården ska se ut, både i öppen- och slutenvård.

– Vi eftersträvar en fungerande hjärtsjukvård av hög kvalitet. Alla som har hjärt- och kärlsjukdomar ska känna att de får den bästa möjliga vården. Därför är det så viktigt att vi nu ser över hur den kardiologiska vården organiseras bäst för att vara patientsäker och patientnära, Ambitionen är att hitta ett hållbart system där patientens bästa är i fokus både vad gäller kontinuitet och geografisk närhet. säger vårdutvecklingsregionråd Ella Bohlin (KD) i pressmeddelandet.

Linda Berglund

Reporter

linda.berglund@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Region Stockholm

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev