Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Hon ersätter petade Delmon Haffo i landstinget

Publicerad: 18 november 2016, 10:52

Moderaten Kia Hjelte blir ordinarie ledamot i landstingsfullmäktige i Stockholm och Yngve R K Jönsson blir ny ersättare.

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån och Moderaterna.

NY VERSION. Moderaten Delmon Haffo, som lämnat alla sina politiska uppdrag efter att ha kallat en minister hora i webb-tv, ersätts av Kia Hjelte i Stockholms läns landsting.


Det var på torsdagen som Delmon Haffo kallade socialförsäkringsminister Annika Strandhäll (S) för ”hora” i Moderaternas egen direktsända webb-tv. Haffo fick omedelbart sparken från sitt jobb som digital kommunikatör hos Moderaterna och lämnar även sina politiska förtroendeuppdrag.

Till dessa hör bland annat landstingsfullmäktige i Stockholm, där han nu ersätts av Kia Hjelte. Hon sitter bland annat i vård- och omsorgsnämnden i Botkyrka kommun. Ny ersättare i landstingsfullmäktige blir Yngve R K Jönsson, även han från Botkyrka.

Delmon Haffo sitter även i programberedningen för folkhälsa och psykiatri, som bereder ärenden till hälso- och sjukvårdsnämnden i landstinget. Enligt Tobias Sjö, kommunikationschef på Moderaterna i Stockholm, kommer det troligen inte väljas någon ny ledamot där.

– Det är valberedningen som måste ta ställning till det och det tror jag inte man hinner innan det är en ny mandatperiod vid årsskiftet, säger Tobias Sjö.

På filmen hörs flera personer skratta åt Delmon Haffos uttalanden. Partisekreteraren Tomas Tobé har i flera medier sagt att han kommer ”föra samtal” med flera andra partikamrater.

På fredagseftermiddagen kom beskedet att Delmon Haffos chef, kommunikations- och analyschef Per Nilsson, petas från kommunikationsuppdraget men har kvar sitt arbete med opinionsanalys. Ytterligare en medarbetare har sagts upp och tre fått varningar, säger Tomas Tobé till Aftonbladet.

ISABELLE BECKMAN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev