Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag11.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Ilija Batljan (s) vill inte höja landstingsskatten i Stockholm

Publicerad: 14 April 2010, 08:40

Ilija Batljan (s) vill inte höja landstingsskatten i Stockholm

Foto: Ilija Batljan (s).

Socialdemokraternas tyngsta namn inför höstens landstingsval i Stockholm planerar inte att höja skatten. Dessutom vill han samarbeta med alliansen.


Ilija Batljan valdes till nytt landstingsråd och gruppledare för socialdemokraterna vid landstingsfullmäktiges sammanträde i går, tisdag. Han är van vid blocköverskridande samarbete från sitt tidigare uppdrag som ordförande för kommunstyrelsen i Nynäshamn.

Om de rödgröna vinner landstingsvalet tänker han fortsätta att satsa på breda politiska uppgörelser, skriver Dagens Nyheter.

Någon höjning av landstingsskatten ser han inte heller framför sig. Ilija Batljan säger att de extra pengar som en sådan skulle ge går lika bra att få fram genom effektiviseringar och minskad byråkrati.

Driftsformerna i vården har han också en klar åsikt om.

– Privata entreprenörer är inget problem, och inte vinst heller. Jag älskar vinst. Det viktiga är att vi politiker sätter bra villkor och regler för vården, säger han till Dagens Nyheter.

Det nuvarande finanslandstingsrådet Catharina Elmsäter-Svärd (m) välkomnar utspelen.

– Av vad jag har hört så här långt kanske Ilija Batljan får det svårare inom det egna partiet och med vänstern och miljöpartiet än med oss borgerliga, säger hon till Dagens Nyheter.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev