Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Inga nya lagförslag på vårdområdet i höst

Publicerad: 8 november 2022, 13:02

Socialdepartementet kommer inte att lägga fram några nya lagförslag för vården inom tre månader.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Regeringen planerar inga lagförslag för hälso- och sjukvården de kommande tre månaderna. Det framgår av Socialdepartementets propositionsförteckning.

Ämnen i artikeln:

RegeringenToppnyheter

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Varje vår och höst publicerar regeringskansliet en lista på vilka propositioner som regeringen planerar att lägga och om de ska behandlas i riksdagen före sommaren.

Höstens lista, som sträcker sig fram till mitten av januari är tom för socialdepartementets räkning, trots att bland annat samsjuklighetsutredningens förslag från 2021 om att flytta över ansvaret för vården från kommunernas socialtjänst till regionerna är färdigremitterat sedan i våras.

Läs också: Regionerna föreslås få helhetsansvar vid samsjuklighet 

Däremot ska regeringen lämna över en skrivelse utifrån det tillkännagivande som socialutskottet gjorde i våras, bland annat kring att öka antalet vårdplatser. En skrivelse innehåller inte några förslag till beslut utan är ett meddelande om hur regeringen ser på, eller arbetar med, en viss fråga. 

Utbildningsdepartementet planerar att lägga fram lagförslaget om personuppgiftsbehandling vid antalsberäkning inför klinisk forskning, som Läkemedelsmarknaden har berättat om

Lagen ska förtydliga de legala förutsättningarna för att behandla personuppgifter vid beräkningen av hur många potentiella personer som skulle kunna ingå i en klinisk studie.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev