Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ingrid Amrén hoppar av ordförandeposten i Gävleborg

Publicerad: 10 januari 2006, 12:55

Landstingsrådet Ingrid Amrén (s) avgår som ordförande i Landstinget Gävleborg. Anledningen är den politiska krisen i landstinget.


Efter sju år som finanslandstingsråd och landstingsstyrelsens ordförande väljer Ingrid Amrén nu att hoppa av. Hon kommer att ersättas av partikollegan och personallandstingsrådet Ann Margret Knapp.

Beskedet om Amréns avhopp kom på måndagen - en dryg månad efter den röd-gröna koalitionens svidande nederlag i samband med budgetomröstningen i landstingsfullmäktige. Först röstades koalitionens förslag på skattehöjning ned. Sedan föll även budgeten när tre socialdemokrater lade ner sina röster.

Ingrid Amrén har redan tidigare meddelat att hon tänkt sluta med landstingspolitiken efter nästa val. Att hon väljer att gå ett år i förtid beror på dels på den politiska turbulensen, dels på att Ingrid Amrén blev akut sjuk och genomgick en operation strax före jul.

- Som situationen blivit känner jag att det är rätt tid gör mig att lämna över nu, säger Ingrid Amrén till Gefle Dagblad.

Strax efter budgetnederlaget i fullmäktige sa Ingrid Amrén att hon inte kunde sitta kvar och administrera en borgerlig budget. Efter flera veckors parlamentariskt dödläge meddelade den bräckliga röd-gröna koalitionen att den trots allt kommer att sitta kvar. För att klara den borgerliga budgeten har man tagit fram ett åtgärdspaket som ska minska landstingets kostnader med 72 miljoner kronor under nästa år.

- Det är en svår situation, det är vi medvetna om. Vi får pröva och se hur det går, säger Ann Margret Knapp till Gefle Dagblad.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev