Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Söndag18.04.2021

Kontakt

Annonsera

Meny

Starta din prenumeration

Prenumerera

Sök

Politik

Irene Svenonius var jävig

Publicerad: 2 Mars 2018, 14:18

Irene Svenonius.

Foto: Anna Molander

Finanslandstingsrådet Irene Svenonius (M) borde inte ha deltagit i ett beslut gällande Nya Karolinska Solna tidigare i vintras.


Ämnen i artikeln:

Nya Karolinska Solna, NKSStockholms läns landsting

– Det är bra att den här frågan nu har utretts grundligt av externa experter. Jag gjorde fel och skulle inte ha deltagit i den här beslutspunkten. Ansvaret var helt och hållet mitt, oavsett de råd jag fick innan mötet, säger Irene Svenonius i ett pressmeddelande från Moderaterna i Stockholms läns landsting med anledning av att advokatbyrån Setterwalls utredning nu är klar.

Den externa utredningen tillsattes på landstingsstyrelsens uppdrag efter kritik mot Irene Svenonius agerande. Det beslut som hon inte borde ha deltagit i fattades vid ett möte med landstingsstyrelsens ägarutskott den 2 februari och gällde granskningen av de konsultinköp som gjordes vid Karolinska universitetssjukhuset åren 2011–2017. Irene Svenonius man var då upphandlingschef vid sjukhuset.

Den externa granskningen startades sedan av landstingsdirektören och beslutspunkten från ägarutskottet den 2 februari ersattes senare med ett nytt beslut i landstingsstyrelsen den 20 februari, utan Irene Svenonius medverkan.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev