Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Karolinska får ros och ris

Publicerad: 23 oktober 2007, 17:32

Karolinska universitetssjukhuset är ett framstående sjukhus när det gäller forskning och utbildning. Men sjukhuset har lägre produktivitet än andra universitetssjukhus, visar en genomlysning som gjorts av verksamheten.


Enligt ett pressmeddelande från Stockholms läns landsting har genomlysningen av verksamheten gjorts av en konsultgrupp från McKinsey & Company, på uppdrag av sjukhusets styrelse och landstinget.

Resultatet är alltså i huvudsak mycket positivt för sjukhuset. Men i genomlysningen konstateras dock att Karolinska i praktiken inte har slutfört sammanslagningen av den kliniska verksamheten.

Sjukhuset har dessutom fler läkare och en lägre läkarproduktivitet sett till vårdverksamheten, om man jämför med andra universitetssjukhus. Hur mycket av detta som kan förklaras av den omfattande forskningen återstår att analysera, heter det i pressmeddelandet.

Rapporten ska nu ligga till grund för sjukhusets fortsatta arbete, uppger landstinget.

Som Dagens Medicin tidigare berättat har det stormat en del kring Karolinska universitetssjukhuset sedan sammanslagningen av verksamheterna i Solna och Huddinge. Kritikerna har bland annat hävdat att sammanslagningen varit dyr och försämrat verksamheten på flera håll.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev