fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Karolinskas nya styrelse klubbas

Publicerad: 8 maj 2018, 07:55

Kia Orback Pettersson.

Foto: Friskis & Svettis

Landstingsfullmäktige väntas i dag, tisdag, fatta beslut om de sju personer som ska ingå i den nya styrelsen för Karolinska universitetssjukhuset.

Ämnen i artikeln:

Karolinska universitetssjukhusetStockholms läns landstingNya Karolinska Solna, NKS

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Som Dagens Medicin tidigare har rapporterat vill den styrande Alliansen i Stockholms läns landsting utöka antalet ledamöter i Karolinska universitetssjukhusets styrelse från fem till sju. Sex av de föreslagna namnen har varit kända sedan tidigare medan det sjunde blev känt först inför tisdagens landstingsfullmäktige.

På den sjunde styrelsestolen föreslås Kia Orback Pettersson. Hon har en lång bakgrund från styrelsebefattningar inom bland annat media- och fastighetsbranschen och sitter i dag som ordförande i bland annat Friskis & Svettis och S:t Eriks vårdbolag samt som styrelseledamot i JM. Bland tidigare arbetsgivare återfinns bland andra Dagens Nyheter. Hon är i grunden civilekonom men är även utbildad vid Financial Times och Disney University.

Den nya styrelsen är föreslagen av landstingets ägarutskott. Ledamöterna för Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet har dock inte ha deltagit i beslutet. S-ledamöterna skriver i protokollet att då Karolinska universitetssjukhuset inte är ett bolag ska alla förändringar kring styrelsen förankras med oppositionen ”så har tidigare alltid skett men inte nu vilket vi är starkt kritiska till”.

Beslutet om att utöka antalet styrelseplatser och den nya styrelsen väntas under eftermiddagen.

Styrelsen

Håkan Sörman, ordförande (ny)
Eva Fernvall, vice ordförande (ny)
Kjell Asplund, ledamot (ny)
Karin Eliasson, ledamot (ny)
Kia Orback Pettersson, ledamot (ny)
Ylva Hambraeus Björling, ledamot
Håkan Nilsson, ledamot

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev