Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Läkare körde berusad - stoppades på väg till operation

Publicerad: 7 februari 2008, 10:34

En läkare i Norrbottens läns landsting stoppades rattfull av polisen på väg till operation.


Efter ett flertal incidenter träffade landstinget i oktober en överenskommelse med läkaren. Han sade upp sig på egen begäran mot att landstinget betalade en årslön, 684 000 kronor.

Det var i september som läkaren stoppades av polisen då han i bil var på väg till en operation. Det visade sig att han hade 0,5 promille alkohol i blodet, och han erkände sedermera rattfylleri, skriver Norrländska Socialdemokraten.

Läkaren har tidigare dömts till skyddstillsyn och psykiatrisk vård för grovt rattfylleri. När han stoppades för nykterhetskontroll år 2001 rände han en kniv i sin egen hals för att undgå kontrollen.

Han har även två gånger varnats av Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd för felbehandlingar.
Norrländska Socialdemokraten skriver att läkaren hade problem med alkoholmissbruk redan på 1980-talet, något han också vårdats för. Han har även haft ett avtal med arbetsgivaren där han varit tvungen att blåsa i alkometer innan han påbörjat sina arbetspass.

Men efter de senaste incidenterna beslutade landstinget alltså att träffa uppgörelsen som innebar att läkaren slutar, och även avsäger sig sin företrädesrätt till en ny anställning i landstinget.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev