måndag20 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

(M): ”Det är svagt att hänvisa till juridiken”

Publicerad: 9 oktober 2015, 12:16

Ingen juridik i världen kan ändra på riksdagsmajoritetens negativa inställning till att avskaffa Lov, kommenterar Cecilia Widegren (M) i socialutskottet.


Regeringen och Vänsterpartiet borde för länge sedan lagt ner försöket att ta bort det obligatoriska vårdvalet i primärvården, tycker hon.

– Det är svagt att hänvisa till juridiken om nu regeringen kommer att göra det i sitt beslut om begäran från utredningen, säger hon.

Riksdagsledamoten Cecilia Widegren deltog nyligen i en hearing som Ilmar Reepalus välfärdsutredning anordnade. Där framgick det med all tydlighet att inte heller aktörerna i vårdbranschen ändrar sin syn på värdet av en mångfald inom hälso- och sjukvården, anser hon.

– Faran med den förlängda utredningstiden är att läkare och sjuksköterskor som vill gå vidare och starta eget möts av kalla handen av banken, säger hon.

Men är det inte bättre att frågan utreds ordentligt än att utredningen slår till med ett förslag redan nu?


– Nej, jag känner en stor oro för en fortsatt tankmässig blockering och att det inte blir några löften om en finansiering för dem som vill starta vårdföretag.

Karin Rågsjö (V), ledamot i socialutskottet, har ingen kommentar till utredarens begäran och vill heller inte säga om hon kände till den.

Relaterat material

Reepalu vill skjuta upp Lov-utredning

(M): ”Det är svagt att hänvisa till juridiken”

VIVIANNE SPRENGEL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev