Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

M, KD och L ska styra Region Östergötland

Publicerad: 24 oktober 2022, 13:07

Marie Morell (M) regionstyrelsens nya ordförande i Östergötland, säger att vårdköerna och att behålla sjuksköterskor är viktiga frågor de närmaste fyra åren.

Foto: Jesper Zerman/ Bildbyrån

Nu är det klart att Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna styr Region Östergötland de närmaste fyra åren.

Ämnen i artikeln:

Region ÖstergötlandToppnyheter

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Efter åtta år går nu Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Centerpartiet i opposition och lämnar över makten i Region Östergötland till Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna. Den nya koalitionen kommer att styra regionen i minoritet och är därmed beroende av Sverigedemokraterna i regionfullmäktige.  

Till P4 Östergötland säger Marie Morell att en av de viktigaste frågorna de närmaste fyra åren är att korta vårdköerna och bli en attraktiv arbetsplats där personal vill arbeta kvar. 

”Det handlar om att se till att få en bra arbetsmiljö, och också behålla de medarbetare som i dag finns i regionen. Men vi ser tyvärr hur sjuksköterskorna slutar och lämnar oss. Vi har fått allt fler som går till hyrbolag, och vi har ökade kostnader på hyrbolagsidan. Här behöver vi göra tydliga åtgärder – minska hyrbolagskostnader, men också lyssna på våra medarbetare”, säger Marie Morell till P4 Östergötland.

Läs också: SKR: Statlig överrock kortar inga vårdköer 

Kommentera

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev