Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

(M) vill utreda personalflykt i Västmanland

Publicerad: 5 augusti 2015, 12:23

Att framför allt sjuksköterskor väljer att lämna sjukvården i Västmanland oroar lokalpolitikerna där. Moderaterna har lämnat in en motion till landstingsfullmäktige där de begär att landstinget systematiskt följer upp varför personal väljer att sluta.


Ämnen i artikeln:

Landstinget VästmanlandVårdkrisen

Utifrån en medarbetarenkät i landstinget som partiet anordnade 2013 uppgav en tredjedel av de som svarade att de ville sluta i landstinget, skriver landstingsledamöterna Sverre Linton (M) och Stephanie Bruksgård (M) i ett pressmeddelande.

Enligt motionen ska alla som säger upp sig ska ha ett uppföljande samtal med HR-avdelningen i landstinget i stället för dagens modell med ett frivilligt samtal med respektive chef. Detta eftersom det annars finns en risk att chefer undviker samtalet för att slippa få ett dåligt rykte i organisationen, skriver ledamöterna.

Informationen ska sammanställas i en årlig rapport som därefter presenteras på landstingsfullmäktige. Politikerna hoppas att informationen ska kunna användas till att utveckla landstinget till en arbetsgivare som lockar till sig i stället för att skrämma bort personal.

ELIN ROSLYNG

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev