lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ministern om dagens upprop: ”Samlat stöd för förbättringar”

Publicerad: 12 december 2022, 15:15

Foto: Ludvig Thunman/ Bildbyrån och Jesper Frisk.

”Antalet underskrifter är ytterligare ett tecken på att det är ett samlat stöd för behov av förbättringar i vården och för vårdens medarbetare”. Så kommenterar sjukvårdministern dagens upprop från 50 000 anställda i vården.

Ämnen i artikeln:

RegeringenVårdförbundetLäkarförbundetFysioterapeuternaToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

Monica Kleja

monica.kleja@dagensmedicin.se


I dag, måndag, lämnade representanter från tretton vårdförbund in namnunderskrifter från 50 000 medlemmar till regeringen. Där kräver de att en kriskommission för vården tillsätts för att det ska skapas fler vårdplatser och en hållbar arbetsmiljö. 

I två korta skriftliga citat kommenterar sjukvårdsminister Acko Ankarberg Johansson (KD) dagens upprop i mejl till Dagens Medicin.

Bland annat säger hon att mycket fokus kommer att behöva ligga på att förbättra arbetsmiljön i Sveriges hälso- och sjukvård framöver.

Samtidigt ger ministern inga besked i frågan om en kriskommission och hon presenterar heller inte några nya satsningar än de som presenterades i samband med att budgetpropositionen lämnas till riksdagen tidigare i höstas.

 ”För regeringen är det prioriterat att satsa på åtgärder för att stärka vården, i vår budget som vi presenterade nyligen har vi tagit första stegen i form av en dubblerad satsning på att öka antalet vårdplatser, vi ska ta fram en nationell kompetensförsörjningsstrategi och vi har kvar återhämtningsbonusen som funnits sedan tidigare”, skriver Acko Ankarberg Johansson.

Läs också: 50 000 vårdanställda kräver bättre arbetsmiljö  

Stockholms finansborgarråd om sjukhusens miljardunderskott: ”Regeringen behöver ta sitt ansvar” 

 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev