Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Nej till stopp för förtur i vårdköer

Publicerad: 19 april 2017, 14:25

Sverigedemokraternas Per Ramhorn tänker fälla regeringens förslag att inte låta personer med privata sjukvårdsförsäkringar få förtur i vårdkön.

Foto: Riksdagen

Regeringen går mot ännu ett bakslag i riksdagen. Förslaget att patienter med privata sjukvårdsförsäkringar inte ska kunna gå före i sjukvårdskön kommer att fällas av oppositionen, rapporterar Ekot i Sveriges Radio.


Även Sverigedemokraterna har nu bestämt sig för att rösta nej.

– Vi kommer att avstyrka det här förslaget. Orsaken är att flera tunga remissinstanser är väldigt kritiska, bland annat lagrådet som anser att det inte behövs en lagstiftning på det här området överhuvudtaget, säger Sverigedemokraternas sjukvårdspolitiske talesperson Per Ramhorn till Ekot.

Antalet svenskar som har en privat sjukförsäkring har ökat kraftigt, mellan 2012 och 2015 ökade de med över 31 procent, enligt statistik från branschorganisationen Svensk Försäkring.

I förra veckan framkom att regeringens förslag mot privatiseringar av hela, eller delar av, Sveriges universitetssjukhus också kommer att stoppas av de borgerliga partierna samt Sverigedemokraterna.

Relaterat material

Privata sjukförsäkringar ökar

Stopp för regeringens föreslagna stopp

KATARINA EKSPONG

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev