Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

New York stänger av ovaccinerad vårdpersonal utan lön

Publicerad: 22 juli 2021, 13:43

Vårdpersonal i staden New York som vägrar låta sig vaccineras eller testas kommer att stängas av från sitt arbete och då inte få lön.

Foto: Getty Images

Staden New York har beslutat att införa krav på att personal inom stadens sjukvårdsinrättningar måste vara vaccinerade eller låta sig testas.


Ämnen i artikeln:

Covidvaccin

Åtgärden är en del i en nationell strategi för att bekämpa den mycket smittsamma deltavarianten av coronaviruset. Policyn kommer att träda i kraft den 2 augusti, meddelar stadens borgmästare Bill de Blasio och förklarar att den som vägrar låta sig vaccineras eller testas kommer att stängas av från sitt arbete och då inte få någon lön.

Läs mer: Ovaccinerad vårdpersonal utan lön i Frankrike 

– På grund av deltavariantens ökning kan valet mellan att bli smittad eller att bli vaccinerad innebära skillnaden mellan liv och död, säger New Yorks högsta sjukvårdsansvarige Dave Chokshi.

Av New Yorks mer än 42 000 anställda i staden offentliga sjukvårdsinrättningar bedöms cirka 60 procent vara vaccinerade.

Flera andra sjukhus och städer i USA har vidtagit liknande åtgärder för sin sjukvårdspersonal.

I förra veckan uppgav det amerikanska smittskyddsinstitutet CDC att 97 procent av dem som för närvarande läggs in på sjukhus med covid-19 i landet är ovaccinerade.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll? 

Klicka här!

Kommentarer publiceras efter granskning

 

TT

redaktionen@dagensmedicin.se

Ämnen i artikeln:

Covidvaccin

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev