Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Norrbottens rekryteringsplan: ”Kan bli löneledande i landet”

Publicerad: 18 augusti 2022, 12:51

Knappt en månad före valet kallade regionstyrelsen i Region Norrbotten till ett extrainsatt möte. Där togs flera stora beslut för vården i Norrbotten.

Foto: Anders Alm/Region Norrbotten, Simon Elisasson/Bildbyrån

95 miljoner kronor ska avsättas för höjda löner åt läkare och sjuksköterskor i Region Norrbotten. Dessutom ska 120 läkare anställas och en överkapacitet av vårdplatser skapas på Sunderby sjukhus. Vid ett extrainsatt regionstyrelsemöte togs under onsdagen flera stora beslut för vården i Norrbotten.


Ämnen i artikeln:

Region NorrbottenToppnyheterToppnyheter ArbetslivToppnyheter Sjuksköterska

Med bara 25 dagar kvar till valet höll regionstyrelsen i Region Norrbotten ett extrainsatt möte. Där avhandlades flera viktiga frågor för den extremt ansträngda vården. Bland annat togs beslut om att 95 miljoner kronor ska avsättas för lönehöjningar åt sjuksköterskor och läkare. 

– Vi måste förbättra rekryteringsmöjligheterna. Vi kommer också att lösa in de tillägg som tidigare har funnits inom bland annat dygnetruntverksamheter, och i stället baka in dem i den fasta lönen, säger Kenneth Backgård (Sjukvårdspartiet), regionstyrelsens ordförande i Region Norrbotten. 

Han fortsätter: 

– Vi kommer nog att bli löneledande i en del avseenden, och det är nödvändigt för Norrbottens del eftersom vi ligger lite avigt till, säger Kenneth Backgård. 

När du säger löneledande, pratar du om regionerna i norr då eller menar du att ni ska bli löneledande i landet?

– Både och, höll jag på att säga. Vi har inte tittat i detalj, men vi ser att vissa specialistsjuksköterskor - om man utgår i från rikssnittet - på en del områden i Norrbotten ligger över rikssnittet i lön, och andra ligger strax under. Det här kommer vi nu att rätta till, så att samtliga ligger i den övre delen, säger han. 

Det är fortfarande oklart exakt hur de 95 miljoner kronorna ska fördelas inom personalgruppen. 

– Om det ska det nu förhandlas, säger Kenneth Backgård. 

För att stärka vården ytterligare ska regionen nyanställa 120 läkare, främst till primärvården. 

– Det hänger ihop med att vi vill följa Socialstyrelsens föreskrifter om 1 100 patienter per läkarkontakt. Det är en ganska kraftfull rekrytering och inget som görs över en natt, utan kanske på något års sikt, säger Kenneth Backgård. 

Målsättningen är att riktmärket om en läkare per 1 100 patienter ska vara etablerat inom fem år. 

Under mötet togs också beslut om att utöka vårdplatserna vid Sunderby sjukhus. Målet är 200 disponibla vårdplatser, 10 procent fler än vad Inspektionen för vård och omsorg, Ivo, krävde i sitt vitesföreläggande tidigare i år.

Läs mer: Ivo hotar sjukhus med mångmiljonvite 

– Vi tycker att Ivos krav kanske är i lägsta laget för att vi ska kunna få en fungerande verksamhet. Vi måste ha ett dragspel, en överkapacitet på antalet vårdplatser. Vi har sagt att ytterligare 20-25 vårdplatser måste vi göra disponibla. Och hur blir de disponibla? Jo, det är en rekryteringsfråga, och det är därför vi höjer lönerna, för att öka rekryteringsmöjligheterna, för att kunna öka antalet disponibla vårdplatser, säger Kenneth Backgård. 

Ni har ju suttit vid makten i fyra år, varför har inte det här gjorts tidigare?

– Det är två samverkande faktorer. Vår målsättning var – när vi tidigare sparade in på administrativ överutbyggnad – att den omställningen skulle ha varit färdigt 2021 så att vi då hade ekonomisk kapacitet att göra satsningar på vården. Sedan kom pandemin, och omställningen pausades. Vi kunde inte betrakta omställningen som slutförd förrän i våras, det är därför vi kan göra det här nu, säger Kenneth Backlund. 

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

Malin Wernström

Reporter

malin.wernstrom@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev