torsdag21 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Nya protester mot valet av Stefan Carlsson

Publicerad: 2 maj 2019, 08:35

Stefan Carlssons lämplighet som ordförande för Inera ifrågasätts igen. Foto: Marcus Funke

Protesterna mot valet av Stefan Carlsson som ordförande för Inera fortsätter. I ett brev till ägarna hoppas ett 60-tal anställda på ett nytt ägarråd och en ny omröstning.

Ämnen i artikeln:

IneraSKR

LB


Som Dagens Medicin tidigare berättat har ägarrådets beslut att utse den tidigare landshövdingen i Kalmar Stefan Carlsson till ordförande väckt reaktioner bland bolagets anställda.

Inför bolagsstämman, där ordförandevalet fastställs, har 64 anställda skrivit under ett brev som skickats till Ineras 308 ägare, däribland kommuner och regioner. Brevet innehåller samma kritik som framfördes efter ägarrådet och handlar om Stefan Carlssons omdöme när det gäller att hantera skattemedel och hur valberedningens arbete gått till.

"Vi undrar om ni i ägarrådet tycker att beredningsprocessen var tillräckligt tydlig och öppen med den föreslagna kandidatens historia och personalens reaktioner, så att ni fick möjlighet att bilda er en egen uppfattning innan ni röstade?", skriver de i brevet.

Om en tiondel av ägarna kräver det, måste SKL Företag AB kalla till ett nytt ägarråd. "Då finns möjlighet till en öppen diskussion och ytterligare en omröstning om styrelseordförande", skriver medarbetarna.

Bolagsstämman hålls den 5 juni.

Relaterat material

Stefan Carlsson ifrågasätts som ordförande för Inera

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev