Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Nytt program ska stärka life science

Publicerad: 1 juni 2016, 08:21

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) tror på stora innovationer inom life science.

Ett nytt samverkansprogram för life science ska skapa bättre förutsättningar för innovationer.


Ämnen i artikeln:

Gabriel Wikström

Regeringen presenterade på torsdagen fem samverkansprogram för att stärka forskning inriktad mot innovationer. Nästa generations resor och transporter, smarta städer, cirkulär biobaserad ekonomi, life science och uppkopplad industri/nya material är de fem områden som får nya samverkansprogram.

Sjukvårdsminister Gabriel Wikström (S) deltog på en pressträff där han motiverade varför samverkansprogrammet inom life science behövs.

– Det är i mötet mellan akademi, näringsliv och vård- och omsorgssektorn som vi kommer att skapa de största innovationerna, sade Gabriel Wikström.

Han tog upp pandemier, antibiotikaresistens och e-hälsa som några av de områden där samverkansprogrammet inom life science kan bidra till forskning och innovationer. Gabriel Wikström nämnde också registerforskningens betydelse.

– Vi måste utnyttja våra register på ett bättre sätt så att det blir lättare för forskning och näringsliv att ta ut data, sade sjukvårdsministern.

Näringsminister Mikael Damberg (S) ska ansvara för att samordna de olika samverkansprogrammen. Han lyfte bland annat fram testbäddar för nya behandlingsmetoder och ny medicinteknik som någonting som programmet inom life science ska innehålla.

SAMUEL ÅSGÅRD

Ämnen i artikeln:

Gabriel Wikström

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev