Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ökat motstånd mot Trumps reformförslag

Publicerad: 8 mars 2017, 06:41

USA:s president Donald Trump möter ökat motstånd från republikaner om hur Obamacare ska ersättas. Det nya förslaget anses vara för likt Obamas sjukförsäkringsreform.


Flera parlamentsledamöter på högerkanten tycker att förslaget överger konservativa skatteprinciper genom att upprätthålla statliga subventioner i Obamas Affordable Care Act. Det handlar om dolda skattelättnader till personer som köper sin egen försäkring.

– Det här är lättvariant av Obamacare, den kommer inte att gå igenom. De konservativa kommer inte att acceptera det, säger republikanske senatorn Rand Paul, på nyhetskanalen Fox News.

President Trump verkar ändå övertygad om att förslaget ska gå igenom. Han twittrar: "Jag känner mig säker på att min vän @RandPaul kommer att komma med i den nya och bra sjukförsäkringsreformen, för han vet att Obamacare är en katastrof!"

Andra republikaner beskriver förslaget som en missad möjlighet, eller till och med ett steg i fel riktning.

"Vi vet inte hur många som skulle använda den nya skattelättnaden, vi vet inte hur mycket det skulle kosta, och vi vet inte om det här förslaget kommer att göra det mer prisvärt för amerikanerna", säger senatorn Mike Lee i ett uttalande.

Trump måste få tillräckligt många republikaner i senaten att rösta för förslaget för att det ska gå igenom.

TT-AFP

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News