lördag23 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Oppositionen kräver extra fullmäktige om sjukhusmat

Publicerad: 11 augusti 2009, 09:32

Den kritiserade upphandlingen av sjukhusmaten i Stockholms läns landsting bör behandlas vid ett extra landstingsfullmäktige, kräver nu oppositionen.


Gruppledarna för de tre oppositionspartierna, Ingela Nylund Watz (s), Lena-Maj Anding (mp) och Birgitta Sevefjord (v), hänvisar bland annat till granskningar från Sveriges Kommuner och Landsting och revisionsfirman Deloitte som presenterats under sommaren.

– Kritiken vi framfört mot den usla kvaliteten och upphandlingen av sjukhusmaten har nu fått stöd av de två granskningar som genomförts. Sedan dess har det varit märkligt tyst hos de borgerliga majoritetspartierna. Om en process i landstinget döms ut som undermålig ur demokratisk synpunkt är det naturligt att man kallar in fullmäktige så snart som möjligt, säger de i ett gemensamt uttalande.

Kritiken mot upphandlingsprocessen har handlat om att landstingsrådet Maria Wallhager (fp) lät tjänstemän hantera hela affären trots att landstingsfullmäktige hade gett politikerna i produktionsutskottet i uppdrag att hålla i upphandlingen.

Relaterat material

Flera oklarheter kring upphandling av sjukhusmat

Rödgröna kräver Wallhagers avgång efter matavslöjanden

Upphandling av sjukhusmat ifrågasätts efter granskning

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev