Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Ordförande får stöd - utmanaren ges ingen plats i styrelseförslag

Publicerad: 21 februari 2008, 14:19

Anna-Karin Eklund föreslås sitta kvar som ordförande i Vårdförbundet. Utmanaren Marina Olsson föreslås inte till någon post i förbundsstyrelsen.


Vårdförbundets valberedning presenterar i dag sitt förslag till ny förbundsstyrelse. Förslaget innebär att Anna-Karin Eklund sitter kvar som ordförande och att de båda vice ordförandena, Lisbeth Löpare Johansson och Ingrid Frisk också kvarstår på sina poster.

Marina Olsson, som nominerats till ordförandeposten, får enligt valberedningens förslag ingen plats i förbundsstyrelsen.

Enligt den rundringning som Dagens Medicin gjorde bland Vårdförbundets avdelningar, se Dagens Medicin nr 8/08, svarade fyra avdelningar att de hade nominerat Marina Olsson som ordförande: Norrbotten, Örebro, Västmanland och Västra Götaland. Sex avdelningar svarade att de hade nominerat Anna-Karin Eklund.

Valberedningen menar att den föreslagna förbundsstyrelsen är  en styrelse som innebär både förnyelsepotential och stabil ledning. En styrelse som vågar mer och som har bred kompetens.

Relaterat material

Vårdförbundets topp utmanas om ordförandeskapet

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev