Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Örebro förblir rödgrönt

Publicerad: 15 september 2014, 01:25

Trots seger och bibehållen majoritet är Örebros socialdemokrater inte glada.


– Det är jättetråkigt tycker jag. Vi är fortfarande det största partiet och är dubbelt så stora som parti numer två som är Moderaterna, men tyvärr så är tredje största parti Sverigedemokraterna. Och det känns ju inte bra. I hela vårt län har Sverigedemokraterna blivit starka, säger Marie-Louise Forsberg Fransson (S), landstingsstyrelsens ordförande i Örebro läns landsting.

Samtidigt, konstaterar hon vidare, är den rödgröna landstingsregeringen fortsatt stark.

– Vi har fortfarande 52 procent tillsammans med våra samarbetspartier så på så vis är det absolut inga problem. Men i alla fall så känns det inget bra att Sverigedemokraterna är tredje största parti.

Sverigedemokraterna går framåt även på riksplanet, finns det något speciellt som gör att det går framåt i länet?

– I landstingspolitiken har de knappt varit synliga. Det har varit konflikter och vildar. Det har varit väldigt mycket problem på de mandat de har haft. Det följer rikstrenden och i länet är det än mer Sverigedemokrater. Det är många små bruksorter, vi har tagit emot många asylsökande, vi har hög arbetslöshet och socialt utanförskap som såklart spelar in, tyvärr.

Innan Marie-Louise Forsberg Fransson lägger på luren på valnatten lägger hon till:

– Vi styr vidare och vad det gäller själva sjukvårdspolitiken så är det ingen förändring över huvud taget. Vi kommer att fortsätta utveckla den.

Jens Krey

Teamledare – nyheter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev