fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Permanent life science-satsning på gång

Publicerad: 12 januari 2018, 15:49

Anders Lönnberg får inte fortsätta i rollen som life science-samordnare. Foto: Pax Engström

Anders Lönnbergs uppdrag som nationell life science-samordnare avslutas den sista januari. I stället vill regeringen göra en permanent satsning på life science-sektorn.


När Anders Lönnbergs uppdrag som nationell life science-samordnare löper ut den sista januari kommer hans titel att upphöra. Det säger Helene Hellmark Knutsson (S), minister för högre utbildning och forskning, till Dagens Medicin. Istället vill regeringen utreda andra modeller för att jobba vidare på området.

– Vi tittar nu på hur vi ska kunna fortsätta och permanenta arbetet med life science-sektorn.  Vi vill visa att life science är ett högprioriterat område för regeringen. Det är viktigt både att få fler kliniska läkemedelsprövningar till Sverige och att öka investeringarna på life science-området, säger Helene Hellmark Knutsson.

Enligt henne uppgick investeringarna i sektorn till 10 miljarder kronor under 2016 vilket enligt regeringens uppgifter var en kraftig ökning jämfört med tidigare år.

Helene Hellmark Knutsson säger att regeringen ”inom närtid” ska återkomma om hur det fortsatta arbetet kommer att se ut. Hon lyfter fram den brittiska modellen med ett permanent programkontor för life science som en lösning som regeringen överväger.

Även om Anders Lönnberg förlorar titeln samordnare så kommer han att fortsätta leda den expertgrupp som regeringen har på life science-området.

SAMUEL ÅSGÅRD

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev