Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Politikerfesten ses som ett hån

Publicerad: 7 januari 2011, 09:44

Politikerfesten ses som ett hån

Foto: Foto: Photos.com.

Politiker i Landstinget Västernorrland festade för 53 000 kronor samtidigt som merparten av de anställda blev utan både jullunch och julklapp.


Förbud mot intern representation hindrade inte politikerna i Västernorrland att anordna en fest på landstingets bekostnad, rapporterar Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

Efter att landstingsrådet Hans Hedlund (C) beslutat om undantag från reglerna bjöds 104 personer – avgående och nya landstingsfullmäktigeledamöter samt ett tiotal tjänstemän – på middag och underhållning för totalt 53 150 kronor i samband med fullmäktigemötet den 24 november, uppger tidningarna.

Samtidigt blev merparten av landstingets anställda utan julklapp eller jullunch. Sjuksköterskan Inger Sellgren vid Örnsköldsviks sjukhus säger till tidningarna att detta skapar ett förakt.

– Det är ett hån mot oss. För några år sedan drog de till och med in den almanacka vi fick, säger hon.

Men Hans Hedlund anser inte att politikernas fest sticker i ögonen.

– Det handlar om en gång vart fjärde år. Om vi tar som exempel –07 och –08 så fick politiken ingenting och då hade vi inga restriktioner för de anställda. Så en gång vart fjärde år kan jag tycka att det är rimligt, säger han till Tidningen Ångermanland och Örnsköldsviks Allehanda.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev