måndag5 juni

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Projekt ska beta av vårdskulden i väst

Publicerad: 12 oktober 2020, 10:38

I Västra Götalandsregionen beräknas den uppskjutna vården omfatta 13 000 operationer. Bilden föreställer en operation på Mölndals sjukhus. Foto: Paul Björkman

För att minska köerna i Västra Götalandsregionen föreslås 670 miljoner kronor till ett särskilt projekt.

Ämnen i artikeln:

CoronakrisenVästra Götalandsregionen

LB


Ett projekt som bedrivs vid sidan av den ordinarie verksamheten ska minska vårdskulden. Det föreslår den politiska ledningen i Västra Götalandsregionen, Grönblå samverkan, som består av Moderaterna, Centerpartiet, Kristdemokraterna, Liberalerna och Miljöpartiet.

I dag, måndag, presenterades en satsning på 670 miljoner kronor i en tilläggsbudget för 2021. Pengarna kommer i form av ett projekt vid sidan av den budget som regionfullmäktige fattade beslut om i juni. Projektet föreslås starta 1 november.

Syftet är att hantera den vårdskuld som uppstått på grund av covidpandemin. I Västra Götaland beräknas den uppskjutna vården omfatta 13 000 operationer och 10 000 besök.

”För att ge den ordinarie verksamheten möjlighet till återhämtning behöver huvuddelen av satsningen bedrivas vid sidan om ordinarie verksamhet”, skriver Grönblå samverkan i ett pressmeddelande. Både regionens egna och externa vårdgivare ska kunna delta.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev