Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regionpolitikerna anser att personal är viktigaste valfrågan

Publicerad: 13 maj 2022, 13:00

I Ekots enkät med 176 kandiderande regionpolitiker svarar 75 procent att personalfrågorna är en av de viktigaste frågorna i valet. Arkivbild.

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

I Ekots enkät med 176 kandiderande regionpolitiker svarar 75 procent att personalfrågorna är en av de viktigaste frågorna i valet.


Ämnen i artikeln:

ToppnyheterToppnyheter Arbetsliv

Sveriges Radios Ekoredaktion har mellan den den 8 april och den 4 maj genomfört en enkät med riksdagspartiernas toppkandidater i regionerna och de lokala partier som i dag är representerade i regionfullmäktige om vilka vårdfrågor de anser är mest prioriterade i regionvalet. Samtliga 176 kandidater har svarat på enkäten.

Läs också: Socialministern: ”Vi behöver lite fler vårdplatser”

Kandidaterna fick välja två av sex svarsalternativ, eller skriva ett eget, och enligt Ekot har 75 procent valt antingen personalförsörjningen, personalens arbetsmiljö eller båda alternativen som prioriterade. Kandidaterna har också fått frågan om vad de vill göra för att lösa situationen och har enligt radion då bland annat svarat bättre löner och scheman, större karriärmöjligheter och att värna personalen för att på så sätt kunna komma till rätta med andra problem som vårdköerna.

Kommentarer

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här! 

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Jens Krey

Reporter

jens.krey@dagensmedicin.se

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev