lördag4 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Regionråd går till Reformklubben

Publicerad: 3 november 2017, 10:14

Mats Eriksson under Dagens Medicins Frukost-TV i Almedalen.

Foto: Pax Engström Nyström

Region Hallands starke (M)an Mats Eriksson byter nu politiken mot kommunikationsbranschen men förblir en ”arbetare i samhällets tjänst”.

Ämnen i artikeln:

Region Halland

Jens Krey

jens.krey@dagensmedicin.se


Region Hallands moderata regionråd Mats Eriksson har varit förtroendevald sedan 1999 och bland annat varit ordförande i Sveriges Kommuner och Landstings sjukvårdsdelegation. Den 1 april 2018 börjar han på kommunikationsbyrån Reformklubben och blir där kollega med bland andra Reumatikerförbundets tidigare ordförande Anne Carlsson.

Betyder det här att du har tröttnat på sjukvårdspolitik?

– Inte alls, jag kommer att jobba med det också, säger Mats Eriksson på sitt karaktäristiskt småskrockande sätt till Dagens Medicin.

Han har sedan tidigare aviserat att han inte ställer upp till valet 2018 och ser nu jobbytet som en möjlighet för hans efterträdare att få en inkörsperiod innan valet.

Men är det inte knepigt att sluta mitt i ett valår?

– Nej, det tycker jag inte. Moderaterna i Halland består inte bara av mig.

Det har tidigare varit en diskussion om tunga politiker ska sättas i karantän innan de hoppar på nya uppdrag. Detta sedan både tidigare socialminister Göran Hägglund (KD) och Stockholms tidigare sjukvårdslandslandstingsråd Filippa Reinfeldt (M) gått närmast direkt från politiken till den privata sektorn.

Hur ser du på den diskussionen?

– Dels tycker jag kanske inte att jag är lika tung som dem du nämnde. Men jag ser det inte som ett problem och det gör inte Reformklubben heller. Jag tillhör dem som inte har bränt några broar åt något håll.

Mats Eriksson lägger till:

– Jag är känd, tror jag, som en stor samförståndsman i det politiska arbetet. Och nu lämnar jag det och blir en arbetare, fortsatt i samhällets tjänst.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev