Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Rekrytering av landstingsdirektör försenad

Publicerad: 8 juni 2016, 13:12

Tillsättningen av landstingsdirektör i Stockholm dröjer. Enligt uppgifter till Dagens Medicin ska man ha misslyckats att komma överens om lön med den tänkta kandidaten.


Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Tidigare landstingsdirektören i Stockholm, Toivo Heinsoo, lämnade sin tjänst den första juni. I nästa vecka var det tänkt att ett extra sammanträde med landstingsstyrelsen skulle fatta beslut om hans efterträdare. Det beskedet gav Moderaternas presstjänst i landstinget i förra veckan. Men nu kommer den politiska ledningen med ett nytt besked.

– Vi kommer att fortsätta med rekryteringen efter sommaren. Det tar tid att hitta rätt person till Sveriges svåraste jobb, säger Torbjörn Rosdahl (M), landstingsstyrelsens ordförande, till Dagens Medicin.

Enligt en källa med insyn i processen fanns det en färdig kandidat till tjänsten som landstingsdirektör som den politiska ledningen hade enats om. Men beslutet stupade på att landstingsledningen inte kunde komma överens om lön med den tilltänkta kandidaten. Politikerna var inte beredda att acceptera den lön som kandidaten krävde.

– Det vill jag inte kommentera, säger Torbjörn Rosdahl.

Istället kommer nu landstingets chefsjurist Anne Rundquist att fortsätta som tillförordnad landstingsdirektör tills vidare.

– Vi har en bra tillförordnad landstingsdirektör och sitter inte i sjön, säger Torbjörn Rosdahl.

SAMUEL ÅSGÅRD

Ämnen i artikeln:

Stockholms läns landsting

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev

Se fler branschtitlar från Bonnier News