torsdag28 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Revisorer risar Region Skåne – igen

Publicerad: 29 mars 2017, 11:57

Henrik Fritzon.

Foto: Nils Jakobsson/Bildbyrån

Regionen har för dålig ekonomi, anser revisorerna. Ledningen håller med, men skyller på andra.

Ämnen i artikeln:

Region SkåneVårdpolitik

JK


Det är inte första gången som det skånska styret kritiseras för att ha dålig koll på regionens ekonomi. Även i fjol var revisorerna kritiska.

– Det har vi kritiserat under en följd av år. Nu tycker vi att det finns anledning att skärpa kritiken, säger Lars-Erik Lövdén (S), revisionens ordförande, till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Revisionen vill nu att styret tillsammans med oppositionen tar ansvar för att nästa års budget ska kunna nå vad den kallar god ekonomisk hushållning. Regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S) håller med revisionen på punkten att sjukvården fått för lite pengar. Men, konstaterar han samtidigt, det rödgröna styret hade lagt fram ett förslag på skattehöjning som fullmäktige sedan inte antog.

– Så den kritiken får faktiskt falla mest på dem som röstade ner skattehöjningen, säger han till Sveriges Radio P4 Malmöhus.

Revisorerna vill inte säga om de förordar en skattehöjning utan uppger att det är regionstyrelsens uppgift att resonera om. Däremot, konstaterar Lars-Erik Lövdén, har Region Skåne Sveriges lägsta landstingsskatt. Trots kritiken anser revisorerna att regionstyrelsen och samtliga nämnder ska beviljas ansvarsfrihet, rapporterar radion.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev