fredag22 september

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

S, KD och V: Så ska Region Jämtland Härjedalen styras

Publicerad: 17 oktober 2022, 10:11

Den största utmaningen enligt Jämtland Härjedalens kommande ordförande i regionstyrelsen Bengt Bergqvist (S) blir att leverera vård utan att anlita bemanningsföretag. Foto: Johan Axelsson/Bildbyrån

Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna kommer att styra Region Jämtland Härjedalen de kommande fyra åren.

Ämnen i artikeln:

Region Jämtland Härjedalen

Malin Wernström

malin.wernstrom@dagensmedicin.se


Under måndagen stod det klart att Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Kristdemokraterna kommer att styra Region Jämtland Härjedalen.

– Direkt efter valet bjöd jag in företrädarna för V och KD för samtal för att se om det fanns en gemensam syn på regionens problem och dess lösningar. Anledningen till att jag bjöd in dem var att jag var rätt klar över det redan innan för att vi röstat likadant i många frågar de fyra föregående åren, säger Bengt Berqvist (S), som kommer att ta över stafettpinnen som regionstyrelsens ordförande.

Samtidigt säger han att det har varit viktigt att diskussionerna med de andra partierna har fått ta tid.

– Den här typen av samarbete är inte så vanligt förekommande, och vi har därför velat diskutera och se var vi står i olika frågor. Nu känner vi att vi är överens, säger Bengt Bergqvist.

Den största utmaningen de kommande fyra åren är utan tvekan vården, enligt Bengt Bergqvist.

– Att kunna bemanna vården och leverera vård till våra medborgare utan att behöva anlita bemanningspersonal eller skicka patienter till andra regioner. Det var det som gjorde att vi gick fram tre mandat. Vi har stora förväntningar på oss och det blir vår stora utmaning, säger Bengt Bergqvist.

Läs också: Maktskifte sannolikt i Jämtland Härjedalen 

Kommentera

Arbetar du i sjukvården och vill kommentera texten utifrån din yrkesroll?

Klicka här!  

Kommentarer publiceras efter granskning.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev