söndag26 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Så mycket extra får regionerna

Publicerad: 27 november 2020, 11:48

Foto: Getty Images

Totalt får regionerna 6,8 miljarder att dela på för merkostnader i samband med pandemin. Personalkostnader och skyddsutrustning har slukat mest pengar.

Ämnen i artikeln:

CoronakrisenSocialstyrelsenRegion StockholmRegion SkåneVästra Götalandsregionen

PH


Totalt tio miljarder fanns i potten när regioner och kommuner ansökte om extra statsbidrag. När Socialstyrelsen i dag meddelar hur pengarna ska fördelas står det inte oväntat klart att storregionerna får mest. 

Region Stockholm får 2 miljarder kronor, följt av Region Skåne som får 1 miljard. Västra Götalandsregionen 717 miljoner. Socialstyrelsen har gått igenom alla ansökningar och landat i att alla sökande får 91,4 procent av sina godkända kostnader.

– De största utgiftsposterna är personalkostnader och skyddsutrustning, säger Niklas Eneroth, enhetschef på Socialstyrelsen i ett pressmeddelande.

Detta var den första av två omgångar där regioner och kommuner har möjlighet att ansöka om extra pengar. Sista datum för nästa omgång är den 30 november och även då är den totala summan 10 miljarder.

Du missar innehåll i denna artikel på grund av dina cookie-val. Kontrollera dina inställningar och dubbelkolla om Infogram är blockerad under “Visa våra partners”.

 

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev