fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Så ska Jämtland Härjedalen vända de röda siffrorna

Publicerad: 9 oktober 2017, 09:15

Hans Svensson

Foto: Fribild

Röda siffror väntar Jämtland Härjedalen i årsslutet. Nu presenterar regionen åtgärder för att vända det prekära läget, men hur mycket åtgärderna sparar in är för närvarande oklart.

Ämnen i artikeln:

Östersunds sjukhusRegion Jämtland Härjedalen

I somras tog Region Jämtland Härjedalen beslutet om att sätta ett stopp för hyrsjuksköterskor och ett lönetak för hyrläkare inom primärvården – lyckade ekonomiska drag som sparade den pressade regionen flera miljoner kronor.

Nu presenteras ytterligare förslag som ska leda till sparade pengar. Stoppet av hyrsjuksköterskor kommer också realiseras för stora delar av Östersunds sjukhus. Detsamma gäller pristaket för hyrläkare, som i fortsättningen gäller även för specialistvården.

Förutom detta kommer en ny vårdavdelning, som inte kräver stora resurser eller specialistvård, inrättas för patienter som är på bättringsvägen. När avdelningen står på plats är dock oklart.

– Så snart vi kan, men det kanske är svårt att få till före jul, säger Lisbet Gibson, hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Jämtland Härjedalen.

Vad åtgärdspaketet ger för utfall i insparade kronor är för tidigt att säga, meddelar regiondirektör Hans Svensson. Klart är i alla fall att prognosen om ett budgetunderskott på 170 miljoner för året är oförändrat.

Relaterat material

Primärvård sparar miljoner på stafettstopp

ADAM WENELL

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev