Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Satsning på centrum för läkemedelsutveckling

Publicerad: 2 maj 2019, 12:18

Regeringen vill att Science Village utanför Lund blir en internationellt ledande mötesplats för samverkan mellan universitet och högskolor, företag och forskningsinstitut.


Det är innovationsmyndigheten Vinnova som får i uppdrag att föreslå en organisation som ska få det nationella ansvaret att utveckla Science Village, med forskningsanläggningen ESS (European Spallation Source) och synkrotronljusanläggningen MAX IV. Teknikparken ska bli ett centrum för framtidens teknik-, material och läkemedelsutveckling.

Regeringen skriver i ett pressmeddelande att den nya kunskapsmiljön kommer att ge ett kraftfullt stöd till arbetet med FN:s hållbarhetsmål i Agenda 2030 och bidra till regional tillväxt och sysselsättning.

– Nu har Sverige ett enastående tillfälle att bygga upp en forsknings- och innovationsmiljö med högsta internationella lyskraft. För svensk industri innebär teknikparken utomordentliga möjligheter till konkurrenskraftig teknikutveckling i samverkan med nationell och internationell akademi, forskningsinstitut och finansiärer, säger näringsminister Ibrahim Baylan i pressmeddelandet.

Sara Heyman

Teamledare – nyheter

sara.heyman@dagensmedicin.se

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev