fredag24 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Sex röster räddar MP i Värmland

Publicerad: 13 september 2018, 13:43

Sex röster. Det är marginalen som ser ut att rädda kvar Miljöpartiet i Värmlands landstingsfullmäktige.

Ämnen i artikeln:

Landstinget i VärmlandRegion Värmland

LB

Linda Berglund

linda.berglund@dagensmedicin.se


Under valkvällen var Miljöpartiet över treprocents-spärren. Dagen efter hade de åkt ur fullmäktige i Landstinget i Värmland med 2,9 procent av rösterna.

– Sedan var det någon som tittade närmare på den där tiondelen och konstaterade att det handlade om sex röster, säger Jesper Johansson, landstingsråd och språkrör för MP Värmland.

Och de rösterna fanns bland poströster och sena förtidsröster, som räknades under onsdagen. Partiet hamnar precis på 3,0 procent när rösterna kontrollräknats, även om resultatet fortfarande betraktas som preliminärt.

Det blev en väldigt tydlig signal till väljarna att varje röst räknas, att det var värt att lägga den där valsedeln i kuvertet – Jesper Johansson, landstingsråd och språkrör för MP Värmland

­– Så det blev en väldigt tydlig signal till väljarna att varje röst räknas, att det var värt att lägga den där valsedeln i kuvertet, säger Jesper Johansson.

De senaste åtta åren har MP styrt tillsammans med allianspartierna och sjukvårdspartiet inom ramen för Värmlandssamverkan. Om det blir så även fortsättningsvis vill han inte säga något om.

– Men vi vill vara med och styra fortsättningsvis. Det blir samtal och sedan är det upp till partiets distriktsstämma att ta ställning när vi vet vad det finns för alternativ.

Ett slutligt valresultat väntas i början av nästa vecka.

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev