Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Sjukvården i Skåne får pengar i förskott

Publicerad: 7 oktober 2015, 11:25

Regionfullmäktige i Skåne skjuter till 600 miljoner kronor till sjukvården redan i år, för att mildra effekterna av besparingarna.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Prognosen för Region Skåne pekar fortsatt på ett budgetunderskott på närmare 700 miljoner kronor, enligt regionstyrelsen.

Regiondirektör Alf Jönsson kommer därför att besluta om en rad omedelbara åtgärder. Det blir bland annat hårdare prövningar inför vakanstillsättningar inom administrationen och beslut om att anlita bemanningsföretag. En rad översyner ska göras för att minska kostnaderna för olika projekt, medicinteknisk utrustning, konferenser och konsulter. Även kostnaderna för tidningar, litteratur och datorer ska granskas. Dessutom genomförs en rad åtgärder som ska effektivisera vården. Men dessa ska inte få påverka tillgänglighet och kvalitet, enligt regionstyrelsen.

Styrelsen vill se en ombudgetering av medel till sjukvården om 600 miljoner kronor under innevarande år. Det innebär en tidigareläggning av 2016 års ekonomiska uppräkning.

Regionstyrelsen vill även att fullmäktige beslutar att sänka det budgeterade resultatet för 2015, för att nå de finansiella målen.

MIA WÄRNGÅRD

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev