Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Sjukvårdspartiet fick rätt i domstol

Publicerad: 30 juli 2012, 09:18

Norrbottens sjukvårdsparti får stöd av domstolen. Beslutet att stänga två distriktssköterskemottagningar togs på fel nivå.


Distriktssköterskemottagningarna i Nattavaara och Ullatti utanför Gällivare lades ner 2011. Sjukvårdspartiet överklagade beslutet och hävdade att nedläggningen borde ha behandlats av politikerna i landstingsfullmäktige och inte av tjänstemännen.

Nu har Förvaltningsrätten i Luleå avgjort frågan till Sjukvårdspartiets fördel, berättar Norrbottens-Kuriren. Beslutet togs på ett sätt som strider mot kommunallagen.

– För oss betyder det att vi haft rätt under de många år vi påpekat detta medan oppositionen suttit passiva, säger Dan Ankarholm till Norrbottens-Kuriren.

Norrbottens läns landsting kommer antagligen inte att överklaga domen i Förvaltningsrätten, enligt landstingsrådet Kent Ögren (S).  I stället ska landstinget se över regelverket för beslut.

– Det är ett otydligt regelverk och vi arbetar på att få fram ett nytt, säger han.

Domen kommer inte att göra någon skillnad i Nattavaara och Ullatti – distriktssköterskemottagningarna finns inte längre kvar.

ANNA ROSENGREN

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev