Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

Skånskt styre överkört om höjd skatt

Publicerad: 6 oktober 2017, 08:20

Foto: Thinkstock

Det blir ingen höjning av skatten i Region Skåne. S och MP fick se sig överkörda i regionstyrelsen.


Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Socialdemokraterna och Miljöpartiet ville höja skatten i Skåne med 23 öre, till 10,92 kronor i nästa års budget. Men Alliansen och Sverigedemokraterna ville annorlunda och röstade ner förslaget i regionstyrelsen på torsdagen.

– Det viktiga för oss är att vi fortsatt kan tillhandahålla en god service och vård till skåningarna. Detta kan vi göra utan att kräva våra invånare på ytterligare skattemedel, säger regionrådet Gilbert Tribo, gruppledare för Liberalerna.

Att oppositionen skulle ha svårt att acceptera den föreslagna skattehöjningen var ingen nyhet för regionstyrelsens ordförande Henrik Fritzon (S).

– Vi har lagt en driftbudget som vi tycker är bra, och den påverkas inte. Det blir nästan två miljarder mer till sjukvården jämfört med i år. Vi har föreslagit höjningen för att öka överskottet som är till för investeringar, säger han till Trelleborgs Allehanda.

Han befarar att det nästa år kommer att behövas en ännu högre skattehöjning för att täcka de investeringskostnader regionen kommer att ha.

MIA WÄRNGÅRD

Ämnen i artikeln:

Region Skåne

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev