Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

SKL bjöd på strippstångsshow

Publicerad: 18 mars 2016, 09:14

NY VERSION Det bjöds på pole dance-underhållning på SKL:s kommundagar. Många i publiken tyckte det var opassande och numret avbröts. ”Det var ingen striptease utan en varietéakt”, säger artisten Jocke Assarsson till TT.


Ämnen i artikeln:

SKR

Arbetsmarknads- och näringslivsdagarna pågår just nu, och under gårdagens middag stod lättklädd underhållning på menyn.

Artistduon Jecko och Jessie – kända från SVT:s Barnkanalen –  hade utlovat trolleri, jonglering och akrobatik. Men ett nummer uppfattades som striptease runt stång, rapporterar SVT Uppsala.

– Många i publiken blev arga, och vi stoppade omedelbart showen. Jag och min kollega gick upp på scenen och bad om ursäkt och förklarade att det här inte var något som SKL står för, säger arrangören Tor Hatlevoll till SVT.

Oliver Rosengren, gruppledare för Moderaterna i Växjö, var en av dem som lämnade salen.

– Det kändes malplacé och i ljuset av vad som diskuterat tidigare givet Kommunalskandalen. Det kändes konstigt och inte bekvämt, säger han till SVT.

Artisten Jocke Assarsson, Jecko i artistduon, är helt oförstående till uppståndelsen. Duon har varit aktiv i drygt 15 år och aldrig tidigare varit med om något liknande.

– En liten klick i publiken blev rädda för hur det skulle uppfattas utifrån. Det tycker jag är oerhört tråkigt. Det var ingen striptease utan en varietéakt. Det är en extrem fysisk akrobatisk akt där man använder en stolpe som utgångspunkt, säger han.

Karin Odermatt, som framförde akten, uppfattades som lättklädd men var i själva verket iklädd en gymnastikkostym.

– Det går inte att ha på sig en overall då skulle man slå ihjäl sig. Man måste kunna greppa stången med hela kroppen för att inte ramla ned när numret utförs, säger Assarsson.

SKL:s presschef Claes Bertilson står fast vid att det var ett lämpligt beslut att stoppa föreställningen.

– Många upprördes. De agerade på det enda sättet som de kunde göra, säger han.

SALOMON ROGBERG/TT, ANNA KAROLINA ERIKSSON/TT

Ämnen i artikeln:

SKR

Dela artikeln:

Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev