Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

SKL sågar Vårdförbundets krav

Publicerad: 5 februari 2008, 17:46

Vårdförbundets preciserade avtalsyrkanden är orimliga och kommer dessutom väldigt sent i förhandlingsprocessen. Det hävdar Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.


I dagens Dagens Nyheter bemöter SKL:s ordförande Anders Knape, andre vice ordförande Ilmar Reepalu, ordförande i förhandlingsdelegationen Ingela Gardner Sundström och vice ordförande i förhandlingsdelegationen Helen Fritzon en debattartikel där Vårdförbundets ordförande Anna-Karin Eklund utvecklade de avtalsyrkanden som förbundet tidigare lämnat.

 Kraven kommer väldigt sent i förhandlingsprocessen och kommer att försvåra avtalsförhandlingarna avsevärt, menar artikelförfattarna.

  Vi vill ha ett avtal med Vårdförbundet innan det nuvarande löper ut den sista mars. Men då krävs det att även Vårdförbundet tar sitt ansvar och inte ställer orimliga krav. Hittills har man tyvärr inte gjort det , skriver de.

 Vårdförbundet kräver bland annat löneökningar motsvarande 1 700 kronor i månaden per medlem och år, en lägsta accepterad lön som fastställs i det centrala avtalet, specialistutbildning på betald arbetstid och kortare nattarbetstid.

Relaterat material

Vårdförbundet presenterar lönekrav inför förhandling

Vårdförbundet säger upp avtal

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev