Få hela storyn
Starta din prenumeration

Prenumerera

Politik

SKL: Utökat meddelarskydd kan göra mer skada än nytta

Publicerad: 26 maj 2009, 12:38

Chefer riskerar att inte kunna genomföra nödvändiga förändringar på arbetsplatsen om Yttrandefrihetskommitténs förslag går igenom, anser SKL.


Anställda i landsting, kommuner och kommunala bolag har meddelarfrihet, alltså rätt att lämna uppgifter till journalister för publicering. Arbetsgivaren får inte heller försöka ta reda på vem som lämnat uppgifter till media.

I det förslag som Yttrandefrihetskommittén nu lagt fram föreslås att meddelarskyddet stärks ytterligare, genom att repressalieförbudet, förbudet för arbetsgivaren att straffa en anställd som pratat med en journalist, också förs in i grundlagen.

Det förslaget välkomnas av SKL, Sveriges Kommuner och Landsting. Men kommittén förslår också att det ska bli straffbart för arbetsgivare att ”ingripa mot” anställda som utnyttjat sin meddelarfrihet. Det kan få oönskade konsekvenser, anser SKL.

– På en arbetsplats med turbulens, där det finns allvarliga problem med vanvård, trakasserier, rasism eller liknande, kan en eller flera av de inblandade ha varit ute i media. För att få problemen att upphöra så kanske chefen måste vidta drastiska åtgärder, som att flytta på anställda och det kan förstås uppfattas som ett negativt ingripande av vissa, säger Sophie Thörne, chef för SKL:s arbetsrättssektion.

SKL vill därför att förslaget förtydligas så att det som blir straffbart enbart blir att utdela en så kallad disciplinvarning till anställda för att de utnyttjat meddelarfriheten.

Dela artikeln:


Dagens Medicins nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev